Tips voor slim spaargeld beleggen

Vroeger was sparen heel aantrekkelijk. Toen kreeg je er nog een redelijk rentepercentage bovenop. Maar tegenwoordig blijft de rente op het spaargeld alleen maar dalen. Je verdient er nauwelijks geld mee door jouw spaargeld op de bankrekening te laten staan. Maar gelukkig zijn er andere manieren om toch geld te verdienen met jouw spaargeld, namelijk door spaargeld te beleggen. Dit is helemaal niet moeilijk en kan iedereen doen. In dit blog geven we je een aantal tips hoe je slim jouw spaargeld kunt beleggen. Lees snel verder.

Spaargeld beleggen in vastgoed

Beleggen in vastgoed is populair. Je behaalt namelijk direct rendement, ook wanneer het vastgoed verkocht wordt. Er is sprake van een risico-rendementsprofiel tussen aandelen en obligaties. Het directe en het indirecte rendement worden gecorrigeerd voor de inflatie. Dit is gunstig voor jouw belegging. Kies je ervoor om jouw spaargeld slim te beleggen in vastgoed? Dan is het wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat jouw belegging minimaal 5 jaar doorloopt.

Diverse soorten vastgoed

Je kunt jouw spaargeld in diverse sectoren beleggen. Niet alleen in woningen, maar ook in winkels of kantoren. Wat belangrijk is om te weten is dat in iedere sector marktontwikkeling plaatsvindt. Verdiep je hierin voordat je jouw portefeuille gaat samenstellen.

Hulp bij het beleggen

Vind je het lastig om jouw spaargeld slim te beleggen? Of vind je de risico’s te groot? Dan kun je de hulp inschakelen van een crowdfundingplatform. Een crowdfundingplatform geeft je net dat beetje extra zekerheid en betrouwbaarheid om jouw spaargeld te beleggen. Zij werken samen met financieel specialisten, vastgoedprofessionals en vermogensbeheerders. Beleggen heeft hierdoor een lager risico en je profiteert van een aantrekkelijk rendement.

Wil je meer weten over slim spaargeld beleggen? Of heb je hier vragen over? Laat het ons weten via het contactformulier.

U ook genieten van: