Het moment dat u ziet dat uw waterontharder zichtbaar werkt

Als u last heeft van teveel kalk in uw leidingwater, kunt u een waterontharder aanschaffen om die kalk uit het water te filteren. U maakt van uw harde water dan zacht water, zoals dat heet. We vertellen u in dit blog over het waarom en de werking van een waterontharder en vanaf wanneer u merkt dat uw waterontharder zichtbaar resultaat oplevert.

Waarom de waterontharder?

Met een waterontharder vermindert u de hoeveelheid kalk in uw water. Water met veel kalk wordt dus hard water genoemd, en hard water is schadelijk voor uw apparatuur, vaat en energierekening. Voorbeeld: komt er kalk in uw waterkoker? Dan heeft de waterkoker meer energie nodig om zowel het water als de kalk te verwarmen. In uw vaatwasser kan glaswerk een doffe witte laag krijgen. En daarnaast kan kalk leidingen in apparatuur verstopt doen raken. Door het aanschaffen van een goede waterontharder voor een mooie prijs bent u snel van dat kalkprobleem verlost.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder wordt altijd ‘na’ of ‘achter’ de watermeter geplaatst in uw huis. Dat is in de meterkast, bijkeuken, waterput, trapkast of garage. Wanneer de waterontharder geïnstalleerd is, verwijdert deze al de kalk uit uw water voordat het in uw waterleiding terechtkomt. Zo bent u snel van bovenstaande kalkproblemen verlost. En u bespaart hiermee op de lange termijn veel kosten.

Wanneer zichtbaar resultaat van de waterontharder?

Nadat u een waterontharder heeft laten plaatsen in uw woning, ziet u niet direct resultaat. Het duurt enkele weken voordat u het verschil gaat merken. Hoe snel u de werking ziet, hangt af van de hardheid van het water in uw gemeente en hoe oud bij u de leidingen zijn. De reeds aanwezig kalk in de leidingen en apparaten moet eerst oplossen, voordat u water van zuivere en goede kwaliteit hebt.

Waterontharder kopen?

Wilt u ook een waterontharder kopen tegen een goede prijs? Kijk bij een goede leverancier van waterontharders naar de waterontharder prijzen. En u heeft er jarenlang veel plezier van!

Wilt u uw ervaringen met een waterontharder met ons delen? Stuur ons dan uw relaas via ons contactformulier op de website.

U ook genieten van: