Biologisch dekbed in vele maten verkrijgbaar

Bent u op zoek naar een goed en passend biologisch dekbed voor uw futon matras? Dan kunt u een heerlijk biologisch dekbed kopen dat aansluit op de slaapbeleving die u ervaart op een futon matras. Deze handgemaakte dekbedden bestaan uit een hoes van satijn en vulling van gekaard ruw katoen, die zijn beide 100% biologisch. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, of op maat gemaakt. Wilt u weten welke maten biologische dekbedden u hiervoor kunt kopen? Lees dan snel verder.

Maat dekbed is maat matras

Dekbedden zijn verkrijgbaar in diverse maten en afmetingen. Maar in principe geldt altijd dat de maat van je dekbed overeen moet komen met de maat van je matras. Heb je een eenpersoons matras? Dan is een 1-persoons dekbed het meest geschikt. Op een 2-persoons bed past dan weer een 2-persoons dekbed goed, en zo verder.

Eenpersoons dekbed

Slaapt u in uw eentje, of wilt u gewoon uw dekbed niet delen? Dan is een 1-persoons dekbed ruim genoeg. Een eenpersoons dekbed is standaard 140×200 of 140×220 cm groot en geschikt voor op een eenpersoons futon matras van bed van 80, 90 of 120 cm breed. U kunt een eenpersoons dekbed ook heel goed gebruiken als twee losse dekbedden op een tweepersoons bed.

Tweepersoons dekbed

Ligt u met z’n tweeën in een bed? Dan is een tweepersoons dekbed natuurlijk het meest handig. U past er namelijk comfortabel met twee personen onder. Een tweepersoons dekbed is overigens ook heerlijk om alleen onder te slapen. De standaardmaat van een 2-persoons dekbed is 200×200 of 200×220 cm. Perfect dus wanneer u op een 2-persoons matras slaapt.

Lits-jumeaux maat

Sommige mensen houden van nog meer slaapcomfort en kiezen daarbij graag voor een lits-jumeaux dekbed. Die is breder dan het 2-persoons dekbed en heeft een standaardmaat van 240×200 of 240×220 cm. Dit dekbed is geschikt voor matrassen van 160, 180 of 200 cm breed.

Handgemaakt dekbed voor alle seizoenen

Bent u juist op zoek naar een biologisch en handgemaakt dekbed voor alle seizoenen? Dan koopt u eenvoudig een dekbed dat bestaat uit twee losse delen die u makkelijk aan elkaar kunt knopen. U past de dikte van dit 4-seizoenen dekbed gemakkelijk aan, waardoor u het hele jaar door comfortabel slaapt.

Meer weten?

Als u de trotse eigenaar bent, of wordt, van een futon bed, dan horen daar natuurlijk ook handgemaakte dekbedden in de juiste maat bij. Die vindt u uiteraard ook bij uw futon-leverancier.

Meer lifestyle blogs lezen? U vindt ze hier!

U ook genieten van: