Afvoer verstopt? Gebruik deze tips!

Stroomt het water niet meer goed weg uit de gootsteen of uit het doucheputje? Dan is de kans groot dat de afvoer verstopt is. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Een verstopping aan de afvoer komt vaak heel onverwacht en op momenten dat je hier eigenlijk geen tijd voor hebt. Bijvoorbeeld vlak voordat je naar het werk moet of de kinderen naar school moet brengen. Maar gelukkig hebben wij een aantal tips waarmee je snel een verstopte afvoer kunt oplossen. Ben je benieuwd wat deze tips zijn? Lees dan snel verder.

Gebruik een ontstopper

Vaak wordt een verstopping in de afvoer veroorzaakt door een hardnekkig propje vuil, zoals opgehoopte etensresten of haren in het doucheputje. Met de klassieke ontstopper kun je het vuil lostrekken van de afvoer. Vervolgens spoelt het vuil weg.

Milieuvriendelijk ontstoppen met soda en azijn

Je kunt ook met baksoda en azijn de afvoer ontstoppen. Hier heb je ook heet water voor nodig. Deze manier van ontstoppen werkt enkel bij vetophopingen.

Geen chemische ontstoppingsmiddelen gebruiken

Veel mensen denken snel een verstopping in de afvoer te kunnen verhelpen door chemische ontstoppingsmiddelen te gebruiken. Maar dit is niet aan te raden. Chemische ontstoppingsmiddelen:

  • Tasten de leidingen aan
  • Kunnen leiden tot explosiegevaar wanneer je meerdere chemische soorten mengt
  • Zijn slecht voor het milieu

Ontstoppen met een ontstoppingsveer

Zit de verstopping verder in de afvoerbuis? Dan kun je een ontstoppingsveer gebruiken om te ontstoppen. Je kan hiermee de afvoerbuis vrij maken op plaatsen waar je niet direct bij kan.

Maak de sifon schoon

Door de sifon schoon te maken kun je niet alleen een verstopping verhelpen, maar ook voorkomen. Doe dit daarom regelmatig. Je kunt direct eventueel opgehoopt vuil verwijderen.

Mocht je na deze tips nog steeds een verstopte afvoer hebben, dan kun je het beste een loodigetersbedrijf inschakelen voor het ontstoppen van de afvoer. Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in.

U ook genieten van: