Wanddecoratie in de woonkamer

De woonkamer is in veel huishoudens het hart van het huis. Het is de plek waar je samenkomt met vrienden of familie en waar je lekker tot rust kunt komen na een dag hard werken. Daarom wil je wel dat deze ruimte er sfeervol en stijlvol uitziet. Erger jij je al tijden aan de saaie kale muur in je woonkamer of wil je gewoon eens iets anders? Lees dan snel verder!

Maak een gallery wall

Wil jij je kale muur in de woonkamer een beetje opleuken, maar heb je geen zin om je muur vol te hangen met spullen die verder toch geen nut hebben? Dan is een leuke gallery wall wel iets voor jou. Bij een gallery wall hang je fotolijstjes van verschillende formaten aan de muur. Zo heb je heel eenvoudig je saaie muur gevuld en kun je ook nog eens genieten van al die fijne herinneringen wanneer je weer in de woonkamer bent.

Breng structuur aan

Wanneer alle wanden er hetzelfde uitzien, ziet een ruimte er al snel saai en eentonig uit. Het kan dan helpen om meer structuur toe te voegen. Hiervoor is het niet eens nodig om te gaan verbouwen. Je kunt namelijk steenstrips in de woonkamer hangen. Dit zijn plakstrips voor aan de muur waardoor het lijkt alsof een van je wanden van steen gemaakt is. Dit geeft een super leuk effect en is niet duur of ingewikkeld om aan te brengen.

Maak patronen met muurverf

Ben je niet bang voor wat kleur op de muur van de woonkamer? En vind je het leuk om te schilderen of om lekker creatief bezig te zijn? Dan kun je je ook uitleven met een van deze 3 muurverf DIY’s. Op deze manier zorg je dat jouw woonkamer muur echt helemaal uniek is. Zo heb je gegarandeerd een muur die die jij zelf mooi vindt en die past bij jouw interieur.

U ook genieten van: