Tips om je tuin te verlichten

Is je tuin toe aan een echte make-over? Je kunt je tuin een frisse make-over geven door je tuin te voorzien van sfeervolle buitenverlichting. Heb jij daar ook zo’n zin in? Lees dan snel onze tips om je tuin te verlichten door om ze straks misschien wel toe te passen.

Tip 1: Op de zichtlijnen letten

Een goed lichtplan in je tuin is net zo leuk, nuttig en zinvol als een goed lichtplan in je huis. Door ook buiten je planten in de spotlights te zetten, zorg je voor veel sfeer in de tuin. Bovendien is in het algemeen voldoende licht in de tuin eigenlijk wel een must, wanneer je op zomeravonden lekker buiten wilt zitten en/of dingen wilt doen. Wat kun je bijvoorbeeld doen aan het licht in je tuin? Ontdek eerste de belangrijkste zichtlijnen vanuit je terras, huis of buitenkamer. Welke elementen lijken je leuk om uit te lichten? Wordt dat het terras zelf, of wordt dat het leeshoekje? Om dat te ontdekken, kunt je wellicht eerst beginnen met een tekening op schaal en daarin je wensen aangeven wat betreft functie en sfeer.

Tip 2: Meerdere lichtsoorten gebruiken

Je kunt lichtspots afwisselen met andere soorten verlichting voor een leuke variatie in licht. Wat wil je verlichten? Is dat het terras zelf, of juist die ene grote boom in de tuin? Laat spots bijvoorbeeld altijd weg schijnen van de tuinset om verblinding te voorkomen.

Tip 3: Licht tussen de planten

Welke verlichting je gebruikt is natuurlijk vooral een smaakkwestie. Maar er zijn wel een paar punten waar je op kunt letten. Zorg ervoor dat je de hoogte en het lichtbereik van de armaturen afstemt op de beplanting die hoog en laag groeien in je tuin. Goede verlichting tussen je planten zorgt voor een optimale kleurbeleving met mooie en volle groene kleuren.

Je kunt natuurlijk ook altijd sfeervolle lantaarnpalen of een tuinlantaarn bestellen. Die staan altijd goed in welke soort tuin je ook hebt.

Wil je graag weten wat voor verlichting zou passen in jouw tuin? Neem dan gerust contact met ons op. We informeren je graag!

U ook genieten van: