Woonbeton in verschillende stijlen

Een betonnen vloer is al lang niet meer alleen voor werkplaatsen, garages en andere bedrijven. Ook in een gewoon interieur zien we steeds vaker mooi woonbeton. En dat is niet gek natuurlijk. Een egale betonvloer heeft namelijk echt een unieke uitstraling en is te verkrijgen in verschillende tinten. De grijze kleur vormt de perfecte basis voor verschillende stijlen. Benieuwd welke interieurstijlen goed passen bij een betonvloer? Lees dan snel verder!

1. Minimalistisch

Woonbeton is strak, stijlvol en minimalistisch. Bij een tegelvloer of laminaat zie je altijd voegen of lijnen over de vloer lopen. Bij een betonvloer heb je dit niet, omdat deze in zijn geheel gestort wordt. Zo behoudt je de rust in je minimalistisch ingerichte woning.

2. Landelijk

Hoeft het voor jou allemaal niet zo strak en kil en wil je vooral gezelligheid in je interieur? Dan zal je waarschijnlijk niet zo snel aan beton denken. Toch past woonbeton ook uitstekend bij de landelijke stijl. Kies dan wel voor een vloer in een donkere grijstint. Hiermee zorgt je voor een sfeer van warmte. Bovendien kleurt dit heel mooi bij rustieke houttinten.

3. Modern

Kenmerkend voor een modern interieur zijn de strakke lijnen en de harde kleuren. Een egale vloer van beton past hier dus heel goed bij. Doordat het woonbeton grijs van kleur is, kun je het met vrijwel iedere andere kleur combineren.

4. Bohemian

Wist je dat je luxe woonbeton ook heel goed kunt gebruiken als basis voor een bohemian inrichting? Deze stijl die zich kenmerkt door een bonte mix van kleuren, stoffen en patronen komt extra goed tot zijn recht met een simpele basis. Een lichte betonvloer is hiervoor dus ideaal!

5. Industrieel

Als laatste mag de industriële stijl natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Beton werd immers in eerste instantie vooral gebruikt in de industriële sector. Inmiddels is deze stijl ook populair in veel woningen. De stoere uitstraling van het woonbeton past uitstekend bij stalen trappen en meubels van leer.

U ook genieten van: