Geef je huis een creatieve make-over met verf

Jullie weten al dat ik een echte huismus ben die graag binnen zit. Ik maak mijn huisje bijna iedere dag wel extra gezellig met kaarsjes of een leuk bloemetje op tafel. Maar af en toe komen de muren echt op me af en heb ik zin in een grote make-over. Voor een verbouwing van mijn huis heb ik geen geld, maar gelukkig heb ik budget ideeën gevonden om je huis een opknapbeurt te geven. In dit blog deel ik 3 DIY ideeën met muurverf voor binnen. Het enige dat je nodig hebt, is: verf, een kwast, schilderstape en een paar uurtjes tijd.

Gek op stippen!

Wil je een witte muur omtoveren tot ‘accent wall’, maar wil je niet te veel drukke kleuren in je huis? Dan is dit DIY idee perfect! Neem een ronde kwast en zwarte muurverf voor binnen en maak hiermee stippen op de muur. Het hoeven geen perfecte cirkels te zijn en maak je ook geen zorgen over een patroon. De witte muur met zwarte stippen zorgt voor een chique, maar toch ook speels effect zonder felle kleuren. Bovendien heb je aan een klein potje verf vaak al genoeg.

Afrikaanse print

Ben jij gek op de boho stijl en een interieur met aardetinten? Dan is een muur met Afrikaanse print echt iets voor jou. De Afrikaanse print bestaat uit een combinatie van geometrische figuren die je van boven naar beneden op je muur verft. Denkt bijvoorbeeld aan een combinatie van rechte en zigzagstrepen, kruisjes en kleine stippen. Op internet vind je inspiratie genoeg. Zelf vind ik het mooi om de muur in een aardetint te verven en de print in een lichtere kleur daarop aan te brengen. Maar kies de combinatie van kleuren muurverf voor binnen die jij mooi vindt.

Colour blocking

Bij deze DIY gebruik je de schilderstape. Plak de tape in rechte lijnen kriskras over je muur. Zo ontstaan er driehoeken of andere figuren. Gebruik verschillende kleuren muurverf voor binnen om de vlakken te verven. Haal de tape weg wanneer de verf bijna droog is en je hebt heel eenvoudig een kleurrijke muur!

Houd dit blog in de gaten voor meer leuke hobby– en interieur ideeën!

U ook genieten van: