De huis- en tuintrends van nu

De trends en hoe je ze toepast

Nu we steeds meer thuis zijn, is het niet verkeerd om goed naar onze eigen leefruimte te kijken. Met de zomer in aantocht is het misschien een idee om bijvoorbeeld je tuin de aandacht te geven die deze verdient. In dit blog vertel ik je alles over de laatste tuintrends en hoe je deze toepast in je eigen tuin. Dus lees verder en laat je inspireren!

Van binnen naar buiten

De ‘inside outside’ trend was enorm in 2020, dus 2021 zal naar verwachting niet anders zijn. Wat houdt deze trend precies in? Het integreert je binnenruimte met je buitenruimte om het comfortabeler, nuttiger en mooier te maken! Denk aan spiegels, vloerkleden, vloerkussens, warme verlichting en Scandinavisch geïnspireerde meubels. Met deze trend kun je ook buiten nieuwe ruimtes creëren, zoals een gezellige tuinbioscoop, een tuinkeuken of een tuinbar! Hoor ik daar een tuinfeestje?

Grijze tuinen

Hoewel je het niet zou verwachten, is grijs de afgelopen jaren een van de meest populaire kleurentrends in veel interieurstijlen. Wat vooral een interieurstijl voor binnen was, heeft nu zijn weg naar buiten gevonden. Deze rustgevende en veelzijdige kleur vormt een prachtig contrast met kleurrijke planten en groene accenten. Omdat grijs een van nature voorkomende kleur is, is het een geweldige optie om in je tuinontwerp op te nemen. Overweeg grijze meubels of plantenbakken, schilder de schutting om een ​​mooie achtergrond te creëren of creëer randen met grijze leisteen of grind.

De cottage stijl

Een van de klassiekers is de cottage-stijl. Dit tuinontwerp raakt zelden uit de mode. De sleutel bij tuinen in cottage-stijl is om weg te blijven van rechte lijnen en symmetrie door meer natuurlijke vormen te op zoeken. Door bloeiende planten op verschillende hoogtes te planten, creëer je bijvoorbeeld een romantische tuin waar je de hele zomer naar wilt kijken. Ook kun je een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van tuinhuizen en overkappingen inhuren voor een luifel die je tuin in cottagestijl helemaal compleet maakt! Meer weten over de laatste tuintrends? Stuur me een berichtje via de contactpagina!

U ook genieten van: