Slim hoeft niet ingewikkeld

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een slimme woning. Een manier om een slimme woning te creëren, is door veel componenten aan te sluiten op een hub waarmee je ze via je smartphone kunt beheren, zoals sensoren, slimme lampen, beveiligingscamera’s, speakers en laadpalen. Het kan zijn dat je veel geld moet uitgeven en veel tijd moet investeren. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Wil je toch een slimme woning, maar besteed je er liever niet teveel geld aan? Begin dan met de volgende onderdelen om je slimme huis langzaam maar zeker bij elkaar te verzamelen!

1. Slimme verlichting

Voor de meeste mensen die willen investeren in een slimme woning, is verlichting het beginpunt. Veel slimme verlichtingssystemen hebben geen centrale hub nodig en kunnen goed communiceren met andere slimme apparaten. Sommige lampen communiceren bijvoorbeeld via wifi, terwijl andere communiceren via de bluetooth radio in je smartphone. Als je eens rondkijkt, vind je veel verschillende lampen die ook sterk in prijs variëren.

2. Slimme laadpalen

Slim laden verwijst naar een laadsysteem waarin elektrische voertuigen, laadstations en andere slimme apparaten dataverbindingen delen. Met slim laden kun je laadstations en laadapparatuur bewaken, monitoren en beperken om zo op energieverbruik te besparen. Een laadpaal thuis of op het werk biedt veel voordelen, maar dit moet natuurlijk ook eerst geplaatst worden. Laat dit doen door een expert op het gebied van laadpalen.

3. Slimme thermostaten

Er zijn maar weinig slimme apparaten die de kracht van een slimme thermostaat kunnen evenaren. Een slimme thermostaat is de ideale optie voor zowel optimaal wooncomfort als een forse besparing op energiekosten. Deze apparaten gaan verder dan het opstellen van een verwarmings- en koelingsschema op basis van wanneer je verwacht thuis te zijn. Ze kunnen detecteren wanneer je thuis en afwezig bent, zodat je verwarming alleen werkt als dat nodig is. Een must-have dus!

Nog meer mogelijkheden?

Natuurlijk zijn er tal van andere mogelijkheden om je slimme woning compleet te maken. Heb je zelf nog tips voor het optimaal benutten van je smarthome? Laat het ons weten! Neem contact met ons op.

U ook genieten van: