De nieuwste vloertrends

Eindelijk is het 2021! Aan het begin van het jaar maak ik normaal gesproken allemaal plannen en kijk ik uit naar wat er komen gaat. Door het coronavirus heb ik voor komend jaar nog maar weinig plannen gemaakt. Maar gelukkig kan ik dit jaar wel gewoon uitkijken naar nieuwe trends! Denk jij erover om een nieuwe vloer te laten leggen? Ga dan eens inspiratie opdoen bij een Quick Step showroom. Of lees alvast dit blog over de vloertrends van 2021.

Houten vloeren

De houten vloer blijft ook komend jaar ontzettend populair. Geen wonder, want met hout kan je alle kanten op! Bovendien kan een mooie parketvloer jarenlang meegaan. Een lichte houten vloer past in een Scandinavisch of minimalistisch interieur, terwijl een donkerdere kleur juist een heel elegante en klassieke uitstraling kan hebben. Naast parket kan je ook kiezen voor laminaat. Dit heeft de uitstraling van hout, maar is vaak een stuk goedkoper en bovendien in een handomdraai gelegd.

Patronen

De tijd van keurige rechte lijnen is voorbij. Door de planken van de vloer niet recht naast elkaar, maar in een patroon te leggen, krijgt de vloer een speelse uitstraling. Hiermee wordt het meteen de blikvanger van de kamer. Denk bijvoorbeeld aan het charmante visgraatpatroon. Of ga voor een strakkere en modernere variant met de Hongaarse punt.

De industriële look

De industriële stijl is steeds populairder in cafés en restaurants. Maar komend jaar kan je de industriële look ook in huis halen. Met een betonnen vloer krijgt jouw huis die stoere en moderne uitstraling. Ben je misschien bang dat een industriële vloer afdoet aan de gezelligheid van een kamer? Kies dan voor een vloer in een warmere tint, zoals een vloer van travertin.

Tegels in de woonkamer

Een nieuwe trend is het gebruik van tegels. Waar tegels vroeger vooral te vinden waren in de keuken of badkamer, kunnen we ze in 2021 ook verwachten in de woonkamer. En waarom ook niet? De veelzijdigheid van tegels maakt ze ideaal voor elk interieur! Kies een kleur die past bij jouw persoonlijke smaak. Bovendien zijn tegels makkelijk te combineren met de andere trends van dit jaar. Zo zijn er bijvoorbeeld houtlook tegels verkrijgbaar tegenwoordig. Creëer een interessant patroon op de vloer met vijf- of zeshoekige tegels. Of ga voor tegels met marmer of metallic kleuren voor die industriële stijl.

U ook genieten van: