Travertin vloeren

Ik besteed graag veel aandacht aan mijn interieur en aan mijn huis. Daarom houd ik de trends ook goed in de gaten. Een vloer die helemaal past bij de interieurtrends van 2021 is een travertin vloer. Dit is een karakteristieke vloer van kalksteen. Travertin is super mooi en onderhoudsvriendelijk. Laat wel af en toe je travertin vloer reinigen door een professional. Lees hier 3 redenen waarom jij ook een travertin vloer in je huis wil hebben.

Duurzaam

Travertin is een natuursteen. Het materiaal ontstaat in warme bronnen met veel kalk in het water. Wanneer de temperatuur van de bron stijgt, slaat er kalk in het water neer. Zo ontstaat travertin. Het is dus een natuurlijk materiaal dat al eeuwenlang gebruikt wordt om mee te bouwen. Ken je de Sacré-Coeur in Parijs? Dit is helemaal uit travertin gemaakt! Dat lijkt mij het ultieme bewijs dat travertin een ontzettend duurzaam bouwmateriaal is dat jaren mooi blijft. Om je vloer ook zo lang mooi te houden, moet je hem wel eerst laten impregneren door een specialist.

Bijzondere structuur

Travertin heeft vaak een lichte beige kleur. Maar het kan soms ook meer naar lichtbruin neigen. Het materiaal zelf is al zo mooi dat het geen opvallende kleur nodig heeft. Doordat blaadjes of takjes in het water vallen, krijgt de kalksteen onregelmatige poriën. Hierdoor krijgt travertin een unieke structuur. En dat is nou precies de schoonheid van het materiaal.

Travertin past bij elke stijl

Door de neutrale kleur past een travertin eigenlijk wel in elk interieur, wat je stijl ook is. De lichte tinten passen goed in een huis met warme aardetinten en veel natuurlijke elementen. Maar ook voor moderne geometrische meubels vormt een travertin vloer een mooie basis. Houd je meer van een luxueuze uitstraling? Combineer je travertin vloer dan met gouden accenten!

U ook genieten van: