Tips om je vensterbank te stylen

De vensterbank is een plek die maar weinig aandacht krijgt bij de inrichting van een kamer. Er worden wat planten op gezet en daar houdt het bij op. Hoewel ik dol ben op planten vind ik dat toch zonde, want dit vergeten plekje biedt veel meer mogelijkheden voor extra gezelligheid in de ruimte. Dan moet je natuurlijk wel weten hoe je dat aanpakt. Daarom geef ik 3 tips voor een mooie vensterbank!

1. Groeperen

Het risico van een hoop verschillende spullen op je vensterbank, is dat het rommelig lijkt. Dat willen we natuurlijk niet. De truc? Groepeer je spullen. Begin bijvoorbeeld met decoratief dienblad of boek dat je plat neerlegt. Daar bovenop zet je bijvoorbeeld een plant en een foto. Laat een stukje leeg en maak verderop weer een groepje spullen. Vermijd te veel herhaling en maak de groepen niet te groot.

2. Maak het persoonlijk

Beschouw je vensterbank als je woonkamer in het klein. Ik schreef al over tips om je woonkamer gezellig te maken. En je vensterbank verdient evenveel liefde. Gebruik de vensterbank dus om uit te stallen wat je dierbaar is, denk bijvoorbeeld aan foto’s of souvenirs. Zoals jullie weten, word ik blij van sfeervolle lampjes. Daarom gebruik ik fairylights om extra sfeer te creëren bij mijn raam. En ben jij een echte plantenmama? Dan zet je de vensterbank natuurlijk wel vol met planten!

3. Wissel je decor

Door het groeperen, kan je misschien niet al je favoriete items kwijt op je vensterbank. De manier om dit op te lossen is door je vensterbank regelmatig opnieuw in te richten. Het leukst is om je decor aan te laten sluiten op het seizoen. Dus gebruik in de lente een vaas verse bloemen en in de herfst pompoenen. Nu het winter is heb ik een mini-kerstboom gekocht voor in de vensterbank.

U ook genieten van: