Tips om weer tot jezelf te komen na een scheiding

Iedereen die in een scheiding zit of heeft gezeten weet dat dit veel emoties losmaakt. Pijn, verdriet, boosheid, stress of juist opluchting. Deze toch vaak turbulente periode zorgt er in sommige gevallen voor dat je jezelf even kwijt raakt. Daarom is het belangrijk dat je na een scheiding extra tijd in jezelf investeert om weer tot jezelf te komen. In dit blog geven wij je een aantal tips hoe je dit het beste kunt doen.

Verwerk de scheiding op jouw manier

Veel mensen weten na een scheiding even niet meer wat ze moeten doen. Je voelt veel emoties en het is lastig om deze emoties een plek te geven. Ook kan het zijn dat je in een periode van rouwverwerking terecht komt. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat iedereen een scheiding anders verwerkt en dat niemand hier evenveel tijd voor nodig heeft. Neem dus uitgebreid de tijd om de scheiding op jouw manier te verwerken.

Jezelf herontdekken

Zijn er dingen die je voor jouw ex-partner hebt opgegeven? Dan is dit hét moment om jouw dromen na te leven. Bedenk wat je graag had willen doen voordat je getrouwd was, of juist toen je nog getrouwd was, en ga hiermee bezig. Door jouw interesses van vroeger te hervinden, kom je weer dichter tot jezelf na de scheiding.

Zorg voor positiviteit in het leven

Positiviteit is heel belangrijk om je goed te voelen. Waar haal jij kracht uit? Wellicht krijg je energie van bepaalde hobby’s of van sporten? Zoek uit wat je leuk vindt om te doen en investeer hier tijd in. Dit geldt ook voor de sociale contacten die je hebt. Vind je het fijn om met vrienden of familie samen te zijn? Zoek ze dan zeker op!

Alleen zijn is niet erg

Na een scheiding zul je je soms alleen voelen. Dat kan in het begin moeilijk zijn, maar probeer je te realiseren dat alleen zijn helemaal niet erg is. Deze rust kan je juist goed doen. Probeer de juiste balans te vinden tussen rust en je bezighouden met hobby’s en interesses en je komt zo weer tot jezelf na een scheiding.

Wil je meer weten? Neen een kijkje op deze website. Of stel je vragen via het contactformulier.

U ook genieten van: