Wilt u een lekker geurende boom? Dan zijn dit de bomen voor u

Bomen zijn niet alleen nuttig voor het verzorgen van sfeer en gezelligheid in uw tuin, ze kunnen ook nog eens voor een aangename geur zorgen. Dit maakt het alleen maar fijner om tijd voor uzelf of met vrienden en geliefden in de tuin te spenderen. In dit blog leest u dan ook welke bomen de beste keuze zijn als u een fijne en gezellige geur in uw tuin wilt.

Bomen die geuren in het najaar

Geuren worden vaak het beste verspreid bij wat meer warme temperaturen. Toch zijn er zeker bomen en struiken die in de winter heerlijk ruiken. Een bekend voorbeeld hiervan is de Viburnum Farreri. Wanneer het vriest verspreidt deze een fijne zoete geur en zodra deze in de bloei staat, is hij ook nog eens een prachtige blikvanger. Een ander goed voorbeeld is de Edgeworthia. En, mocht u van ├ęchte zoete geuren houden, dan is de Hamamelis iets voor u.

Bomen die geuren in het voorjaar

De meeste bomen en planten ruiken natuurlijk het lekkerst in het voorjaar en in de zomer. Dat is natuurlijk omdat ze in de lente tot bloei komen en door hun bladeren de geur verspreiden. Waar het voor ons als mensen een leuk extraatje is, is het voor de natuur zelf bittere noodzaak. De zoete geur van bomen trekt insecten en vogels aan die voor bestuiving zorgen en daarmee voor vruchten. De lindeboom is een goed voorbeeld van een lekker ruikende boom in het voorjaar. Daarnaast zijn de Acacia en de Sophora Japonica goede verspreiders van fijne aroma’s in de warme maanden.

Zoek goed naar geurende bladeren

Omdat een boom vaak geen bloemen heeft, zijn het de bladeren die de geur verspreiden. Als u in de herfst langs een Katsuraboom loopt, kunt u een fijne vleug van peperkoek detecteren. Er bestaat zelfs zoiets als de pindakaas boom waarvan de bladeren exact naar pindakaas ruiken. U kunt het zo gek niet bedenken, of voor elke geur bestaat een boom.

Benieuwd naar welke boom geschikt is voor uw smaak en tuin? Verdiept u zich dan snel in de ruime keuze aan bomen.
Heeft u zelf tips voor lekker ruikende bomen die uw tuin van sfeer voorzien? Laat het ons weten via het contactformulier.

U ook genieten van: