Haal alles uit de herfst!

De dagen worden weer korter en de temperaturen dalen, de herfst is echt begonnen! Sommige mensen hebben een hekel aan de herfst, maar ik vind het juist wel fijn! Doordat ik vaker binnen ben, besteed ik meer tijd aan lekker hobby’en in huis, maar daarnaast zijn er veel meer leuke dingen om te doen in de herfst. Ik geef je inspiratie!

Halloween vieren

Ik weet dat het officiëel geen Nederlandse feestdag is, maar toch is halloween voor mij één van de hoogtepunten van het jaar. Andere jaren ging ik altijd aan de slag met het maken van mijn halloween kostuum, maar dit jaar staan er vanwege het coronavirus helaas geen halloween feestjes op de planning. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om toch nog een beetje van de halloween-spirit mee te krijgen. Zo zijn er een heleboel pretparken die met halloween een speciale avondopenstelling hebben met spookhuizen en scare-zones. Ga je liever niet de deur uit? Organiseer dan thuis een halloween avond met spannende films en zelfgebakken spooky cupcakes!

Herfstig eten en drinken

Er zijn ook bepaalde recepten, ingrediënten en drankjes die me helemaal in de herfstsfeer brengen. Zoals:

  • Pompoensoep
  • Cinnamon rolls
  • Appeltaart
  • Stoofpotjes
  • Herfstbokbier
  • Appelcider
  • Borrelplankjes

Ik sta in de herfst graag in de keuken om taarten te bakken of een stoofpotje te maken. Zo geniet ik extra van de herfst!

De natuur in

In de herfst krijgen de bladeren aan de bomen de mooiste kleuren, groeien er pompoenen, appels en maïs. Genoeg redenen dus om er op uit te gaan! Zo kun je een herfstwandeling gaan maken in het bos, appels gaan plukken in een boomgaard of een maïsdoolhof bezoeken. Ook leuk: zoek een pompoen veldje bij jou in de buurt en neem de mooiste pompoen mee naar huis. Deze kun je vervolgens thuis uithollen en er een gezichtje in snijden!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.