5 rechtsgebieden waarvoor het vaakst een advocaat nodig is

Hier op Nobellasut delen we tips en ervaringen over allerlei onderwerpen met je. Dit keer behandelen het onderwerp ‘advocaten’. In welke situaties heb je een advocaat nodig en hoe vind je een advocaat voor jouw zaak en situatie en waarin je vertrouwen hebt. Bij wijze van casus hebben we gekozen voor advocatenkantoor Nijmegen. Maar dat is slechts ter illustratie. Overal waar je Nijmegen leest, kun je een plaatsnaam naar keuze invullen. Lees hier waarvoor je een advocaat kunt inschakelen. Er is altijd een goede advocaat bij jou in de buurt!

Wat te doen bij onrecht?

Het kan soms gebeuren dat je iets overkomt dat onrechtmatig aanvoelt. Dat is een naar gevoel en geeft ook een gevoel van onmacht. Het liefst wil je er direct iets aan doen. Maar dat is niet altijd verstandig. Ben je bijvoorbeeld het slachtoffer van een ongeval en ben je gewond geraakt. Dat kan blijvende schade opleveren. Maar hoe verhaal je die schade en hoe terecht is dat? Of ben je getrouwd en wil je partner er vandoor met medeneming van de kinderen? Of heb je brand gehad in je woning en wil de verzekering de schade niet, of te weinig vergoeden?

Advocaat in Nijmegen of elders inschakelen

Als het gevoel hebt dat je onrecht is aangedaan, kun je altijd je recht halen. Tip: neem het recht nooit in eigen hand, maar schakel altijd een advocaat in. Je advocaat is je vertrouwenspersoon en hij of zij zal beoordelen wat het meest zinvol is om te doen. Is er overleg met de tegenpartij mogelijk? Dan is dat het eerste wat er moet gebeuren. Dat is de meest veilige weg om je recht te halen en er met de ander uit te komen. Het kan zijn dat de tegenpartij ook een advocaat in arm genomen heeft. Laat beide advocaten dan samen in overleg gaan voor het meest bevredigende resultaat. Komen zij er niet uit, dan kunnen ze naar de rechter gaan om het gelijk te halen. Dat gebeurt uiteraard altijd in overleg met jou!

Rechtsgebieden die het meest betwist worden

Er zijn 5 rechtsgebieden die het meest betwist worden. We zetten ze hieronder op een rijtje. Waarvoor wordt het vaakst een advocaat ingeschakeld?

    • Hulp bij letselschade. Bijvoorbeeld bij overlijdenszaken, verkeersongevallen of geweldsmisdrijven.
    • Gezondheidsrecht, hierbij maken we onderscheid tussen relatiegeschillen en medisch tuchtrecht door een medische fout.
    • Verzekeringsrecht. Wanneer je een geschil hebt met je verzekeraar over bijvoorbeeld je reis-, brand- of ongevallenverzekering.
    • Verbintenissenrecht, bijvoorbeeld wanneer je een geschil hebt over een contract.
    • Echtscheiding, bij een relatiebreuk. Hiervoor kun je ook een mediator inschakelen.

Meer interessante onderwerpen die uit het leven gegrepen zijn vind je in ons nieuwsoverzicht.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.