Tijd voor een nieuw interieur!

Zit jij al helemaal in de zomerstemming, maar je woning nog niet? Dan is het tijd om je interieur een zomerse make-over te geven! In dit blog geef ik een aantal tips om jouw woning echt zomers te maken. Van kleine aanpassingen zoals leuke kussens, tot een grote verandering, bijvoorbeeld een nieuwe hoekbank. Met deze tips tover jij je woning in een mum van tijd om!

Kies kleur en stijl

De eerste stap die je moet nemen, is het kiezen van een kleur en stijl die jij aan je nieuwe interieur wilt geven. Dit vormt de basis voor je make-over. Echte zomerse interieurstijlen zijn bijvoorbeeld de boho inrichting met vrolijke kleuren en patronen, en de urban jungle met veel planten. In een zomerse inrichting kun je natuurlijk altijd kiezen voor felle kleuren. Dat is lekker zomers! Tegenwoordig zijn ook zomerse pastelkleuren heel modern, zoals mint en lichtblauw.

Aanpassingen met accessoires

De makkelijkste aanpassingen die je kunt doen om je woning een zomerse make-over te geven, is door te kiezen voor leuke zomerse accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor leuke kussentjes in felle kleuren voor op banken en stoelen. In de zomer zijn lekker veel planten natuurlijk ook een leuk idee. Let wel goed op, wanneer je planten koopt, waar ze het beste kunnen staan. Voor het raam in de felle zon overleven maar weinig planten. Dan gaan ze namelijk verbranden. Ook is het belangrijk om te weten wanneer en hoeveel water je de planten moet geven om te voorkomen dat ze uitdrogen, of juist verdrinken. Een kamer vol dode planten ziet er immers niet heel erg zomers uit. Bloemen raden we in de zomerperiode af. Ze lijken misschien heel leuk, en lekker zomers, maar bij warme temperaturen zullen ook zij het niet lang overleven.

Grote veranderingen in je interieur

Met leuke accessoires kun je je interieur dus al eenvoudig wat meer zomers maken. Wil je het echter groot aanpakken? Ook dan hebben we een aantal tips voor je. Kies er bijvoorbeeld voor om de muren te verven in een zomerse kleur. We hebben eerder al het populaire lichtblauw en mint genoemd. Wees niet bang om een lekker felle kleur te kiezen voor een zomerse uitstraling. Je kunt ook je meubelstukken vervangen. Koop bijvoorbeeld een comfortabele hoekbank, waarop je in de zomer lekker kunt ontspannen. Die is in heel veel verschillende kleuren, modellen en materialen te koop. Wij raden een stoffen bank te kopen in een vrolijke kleur om je interieur lekker zomers te maken.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.