Vaker naar buiten in corona tijd

Vanwege de corona tijd zitten we helaas steeds vaker binnen. Dat is jammer, want lekker buiten zijn is juist zo goed voor je mentale gezondheid. In dit blog zet ik een aantal dingen voor je op een rij die je buiten kunt doen terwijl je toch rekening houdt met de social distancing. Lees snel verder!

Skeeleren

Een manier om lekker buiten te zijn en te bewegen is door lekker te gaan skeeleren. Deze trend is niet onopgemerkt gebleven: steeds vaker zie ik mensen op skeelers voorbij komen. Het wordt zelfs de ultieme corona-sport genoemd. Nu de sportscholen dicht zijn en mensen toch lekker naar buiten willen, worden er steeds meer skeelers verkocht. Wist je dat skeeleren je lichaam dezelfde belasting geeft als bij het hardlopen, maar dat het minder belastend is voor je gewrichten? Zorg wel voor de juiste bescherming als je met je skeelers op pad gaat.

Picknicken

Ben je niet zo sportief maar wil je toch lekker naar buiten? Ga dan eens lekker picnicken! Vul een mandje met jouw favoriete snacks en drankjes en strijk lekker neer in je tuin of in een park bij jou in de buurt. Met je eigen baksels en zelfgemaakte ijsthee maak je het feestje helemaal af! Let wel op: je mag niet met meer dan twee personen buiten zitten, en houdt altijd anderhalve meter afstand.

Geocachen

Heb je wel eens van geocachen gehoord? Het is een soort schatzoeken voor volwassenen. Via je telefoon download je de app en vervolgens ga je via het GPS-systeem op zoek naar de schat. Wat die schat precies is? Dat kan vanalles zijn! Meestal zit er in ieder geval een boekje in waar je de datum in kunt schrijven en soms ook kleine cadeautjes voor kinderen. Zorg daarom dat je altijd een pen meeneemt om je naam te kunnen noteren. Om te beginnen met geocachen hoef je je alleen maar aan te melden via geocaching.com en de app te downloaden. De caches zitten altijd goed verstopt maar ze zijn nooit begraven. Je vindt ze vaak onder een steen of in een holle boomstam. Heel veel succes met zoeken!

Wandelen

De corona tijd is de perfecte tijd om jouw eigen omgeving eens beter te leren kennen. Via de app van route.nl vindt je de mooiste wandelroutes bij jou in de buurt. Natuurlijk kun je een vriend of vriendin vragen om met je mee te gaan, maar je kunt ook in je eentje gaan wandelen. Geniet van de rust of luister tijdens het wandelen naar je favoriete podcast.

Tuinieren

Heb je een balkon of een tuin? Maak daar dan een extra fijn plekje van door er verschillende bloemen en planten te zaaien. Maar ook als je geen buitenruimte hebt kun je je groene vingers de vrije loop laten door plantenbakken op de hangen aan de buitenkant van je raam.

Lekker naar buiten

Veel mensen voelen zich in deze periode wat minder prettig dan normaal. Dat is niet zo gek, dit is een hele vreemde periode voor iedereen. We komen minder buiten en hebben minder sociale contacten. Ga jij een van deze tips proberen zodat je toch wat vaker buiten komt? Laat het me weten in de comments!

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.