Lokale uitvaartzorg voelt vertrouwd

Ken je dat gevoel dat je bekruipt als je ergens in een ver land op vakantie bent en dat je dan hoopt dat je niets overkomt? Je gaat namelijk niet graag naar een ziekenhuis in een land waar je de taal niet spreekt en er niemand bekends is. En erger nog: wat als je komt te overlijden? Gevoelsmatig ga je dan je dan het liefste terug naar naar de plek waar je je thuisvoelt. Zo ga ik na mijn dood bijvoorbeeld graag terug naar mijn geboortegrond en kies ik voor uitvaartzorg in Drenthe. Waarom? Dat vertel ik je hieronder.

’Back to my roots’

Normaal gesproken ben ik een koele kikker en zelfs wars van allerlei rare tradities en Hollandse gewoonten. Koningsdag en kerst kunnen me gestolen worden. Om nog maar te zwijgen van zoiets raars als carnaval. Maar zodra het met persoonlijk aangaat, en dat is bij mijn eigen overlijden toch wel het geval, ben ik een sentimenteel type. Dan wil ik graag dat alles weer terugkomt bij het ‘oude vertrouwde’. Wat dat betreft ben ik dan zeker wel van de tradities. Want lokale grond voelt vertrouwd voor mij, en mijn geboortegrond in Drenthe voelt nu eenmaal vertrouwd. Al ga ik de hele wereld over en doe ik nog zulke rare dingen in mijn leven; na mijn dood keer ik maar wat graag terug naar de grond waar ik geboren ben.

Sentiment

Noem me gerust een ‘watje’ als ik aangeef dat ik Drentje het plekje op aarde is waar ik wil terugkeren als ik letterlijk uitgeleefd ben. Ik weet dat ik daar mijn wortels heb liggen en veel van die wortels zijn er nog. Terugkeren wordt een feest van herkenning. Terugkeren tussen ‘mijn’ wortels in de Drenthse aarde zal aanvoelen als een warm bad. Ik zou bijna zeggen: “Ik kan haast niet wachten”. Maat dat klinkt wel erg zwaar. Ik nuanceer dat: “Als het mijn tijd is, ben ik klaar om terug te keren naar het mooie Drenthe!”

Kijk in de rubriek ‘Selfcare’ voor meer persoonlijke verhalen.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.