Verschillende soorten schuifpuien

Er zijn diverse schuifpuien verkrijgbaar. Zo hebben we de houten schuifpui, de kunststof schuifpui en de aluminium schuifpui. Al deze schuifpuien bevatten een schuifpui slot. De ene heeft een beter slot dan de andere. In dit blog vertel ik je graag welke schuifpui welk slot heeft en hoe dit schuifpui slot werkt.

De houten schuifpui

De houten schuifpui heeft meestal een hefboom slot. Hoe werkt dit schuifpui slot? Door middel van de hefboom wordt de deur op twee sets wielen opgeteld. Daarna kun je de deur heen en weer rollen. Wat belangrijk is om te weten bij een hefboom slot, is dat deze bij bestaande puien niet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoen. De hefboom kan namelijk vaak niet eens op slot worden gedraaid. Inbrekers kunnen dit slot dus gemakkelijk omzeilen.

De kunststof schuifpui

Sinds een aantal jaren worden veel schuifpuien met uitstekende sloten opgeleverd. Maar dit geldt niet voor alle schuifpuien. Bij kunststof schuifpuien, ligt dit eraan hoe oud de schuifpui is. Want net als bij de houten schuifpui, wordt bij de kunststof schuifpui vaak een schuifpui slot met hefboom techniek toegepast. Hierbij geldt dat je de hefboom naar beneden draait, waardoor je vervolgens de deur kunt optillen en deze naar achteren kunt rollen. En omdat er in de meeste gevallen geen cilinder aanwezig is, zit deur in feite niet op slot. Daarom is het belangrijk dat je jouw kunststof schuifpui voorziet van een uittilbeveiliging.

De aluminium schuifpui

Dan hebben we tot slot de aluminium schuifpui. Hoe werkt dit schuifpui slot dan? Ook voor de aluminium schuifpui geldt, dat vooral de oudere puien onveilig zijn als het gaat om inbraakveiligheid. Tenzij er aanpassingen zijn gedaan. Want vaak zit er halverwege de schuifdeur een heel klein schuifpui slot dat al het werk doet. Deze zijn zelden voorzien van uittilbeveiliging. Maar gelukkig hebben de nieuwe aluminium schuifpuien wel een goed werkend schuifpui slot. Deze voldoen vaak wel aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Nu je weet hoe een schuifpui slot werkt, kun je nakijken of jouw schuifpui een goed werkend slot heeft. Zo niet? Koop dan nieuwe schuifpui onderdelen. Wil je hier meer over weten? Laat dan een bericht achter via het contactformulier.