Langste limousine meet 30,5 meter

Veel mensen huren voor speciale gelegenheden een lekker lange en luxe limousine om de feestvreugde van een heuglijk feit te vergroten. De meeste mensen zijn dan daadwerkelijk ‘flabbergasted’ over de lengte van zo’n bijzondere auto. Toch kan het altijd langer, bonter en gekker in de VS. Want waar anders dan in Amerika rijdt ‘the American Dream’: een limousine van ‘slechts’ 30,5 meter.

De allerlangste limousine op aarde

De langste limousine ter wereld rijdt al een poosje rond. Hij werd in 1990 gebouwd door autotuner Jay Ohrberg, zo lezen we op de website van Motor1. Deze monstrueuze auto is gemodelleerd naar de klassieke Cadillac Eldorado uit 1976 en werd ‘The American Dream’ genoemd. En dat past precies in de mores van de VS met altijd maar groot, groter, grootst.

Nog langere limousine

Het Guinness Book of Records erkende deze limo in de jaren 90 van de vorige eeuw tot langste auto ter wereld. En alsof het niet genoeg was, werd de auto na een restauratie in 2019 nóg iets langer gemaakt. Hij meet nu liefst 30,538 meter.

2 chauffeurs en 2 motoren

De auto is zo lang dat er in het midden een 2e chauffeur moet meerijden om fatsoenlijk door bochten te kunnen sturen. Door zijn gewicht zijn er twee motoren nodig om hem vooruit te helpen. Daar hebben de passagiers niet zo heel veel hinder van, want zij vermaken zich aan boord met een golfbaan, een bubbelbad en een zwembad met duikplank. De langste limousine ter wereld is overigens niet vaak rijdend te bewonderen, vermoeden we. Hij is namelijk verworden tot museumstuk van het Dezerland Park Auto Museum.

Een minder lange limo huren?

Is een iets minder lange limousine huren voor jou voldoende? Dat kan uiteraard altijd bij een speciale autoverhuurder.
Vind je dit een interessant blog? Dat zouden we graag van je horen via een bericht op ons contactformulier.

U ook genieten van: