Terrasschermen als buitenzonwering

Nu het weer het toelaat kun je natuurlijk niet wachten om lekker in de tuin te zitten! In de zomer is dat toch wel het ultieme genieten. Maar het komt ook vaak genoeg voor dat de temperaturen zo erg stijgen dat je ook thuis niet meer lekker kunt zitten. Dan is het wel prettig om een plek met genoeg schaduw te creëren. Een terrasscherm biedt dan echt uitkomst! In dit blog vertellen we er meer over.

Optimaal genieten van je tuin

Van je tuin wil je optimaal kunnen genieten. Hier zorgt een terrasscherm voor. Terrasschermen hebben een knikarm die wordt voorzien van een doek. Let erop dat dit doek van goede kwaliteit is, want hij moet tegen een stootje kunnen. Terrasschermen worden blootgesteld aan weer en wind, en zitten bovendien vaak langdurig in een cassette opgerold. Hiervan zult u de resultaten zien wanneer het doek van mindere kwaliteit is. Ook zijn de stiknaden bij doeken van mindere kwaliteit goed te zien, wat niet erg mooi is.

Voordelen van terrasschermen

Waarom terrasschermen juist zo’n ideale vorm van zonwering zijn? Wij zetten de voordelen even handig op een rij:

  • Op warme zomerdagen schaduw in de tuin
  • Ook schaduw binnen in huis
  • Naast warmte worden ook UV-stralen tegengehouden
  • Een terrasscherm zal noot in de weg staan, want hij wordt aan de gevel gemonteerd
  • Terrasschermen reiken verder dan traditionele zonneschermen

Koelte in huis met rolluiken

Hoewel terrasschermen ervoor zorgen dat je fijne schaduw in de tuin hebt, is het soms toch nog te warm om buiten te zitten. Dan wil je ervoor zorgen dat je woning lekker koel blijft. De beste buitenzonwering hiervoor is toch echt wel een rolluik. Rolluiken houden de zon (en daarmee de warmte) buiten huis. Jij zit er dan thuis lekker koel bij!

Meer weten over de laatste huis- en tuintrends van dit moment? Hier lees je verder!

U ook genieten van: