Blaas jouw familie omver met je eigen creatie

Heb je een prachtige toevoeging bedacht voor de Limoncello of wil je graag weten hoe je deze zelf kunt maken, zodat je jouw familie en vrienden versteld kunt laten staan van jouw barista kunsten? Lees dit blog dan snel verder! Wij vertellen je graag wat je allemaal nodig hebt om de lekkerste Limoncello zelf te maken. Voor je het weet drink je over vier weken je zelfgemaakte Limoncello!

Ingrediënten en het juiste balans

Wat is er lekkerder dan op een zomerse dag genieten van een ijskoude Limoncello? Om deze zoetzure smaak na te maken heb je de volgende ingrediënten nodig: citroenen, alcohol, suiker en (bron)water. De echte Limoncello bestaat altijd uit vier ingrediënten. Het geheim van een goede likeur zit hem in de verhoudingen. Met meer suiker zal de Limoncello sterker naar alcohol smaken. Je kunt altijd experimenteren met verschillende verhoudingen om de beste versie te vinden.

De verhoudingen en experimenteren

Het is belangrijk om onbespoten citroenen te kopen die ook geen wax laagjes hebben. Je hebt namelijk de schil van de citroen nodig voor in het drankje. In plaats van pure alcohol te gebruiken kun je ook voor wodka kiezen. Wodka heeft een neutrale smaak en is makkelijk te vinden in de winkels. De verhoudingen van de ingrediënten zijn: 0,75 liter wodka, 6 citroenen, 225 gram suiker en 4,5 deciliter (bron)water. Het is aan jezelf of je wilt experimenteren met de verhoudingen.

De stappen naar Limoncello

Probeer deze volgende stappen zo goed mogelijk te volgen en je komt er vanzelf. De bereidingswijze voor een perfecte Limoncello gaat als volgt:

  • Was de citroenen, laat een uur weken in koud water
  • Schil de citroenen, probeer witte stukjes schil te vermijden
  • Doe de schillen in een pot en voeg de alcohol toe
  • Plaats een deksel op de pot en zet het 15 a 20 dagen op een donkere/koele plek
  • Breng een pannetje suiker al roerend aan de kook, laat hem afkoelen
  • Voeg het afgekoelde suiker bij de schillen en alcohol
  • Zeef het geheel en schenk het in flessen, laat staan op een donkere/koele plek
  • Na minimaal een week is jouw Limoncello klaar! Ben je tevreden? Laat dan jouw creatie aan ons zien!

U ook genieten van: