Vanavond pasta eten? Probeer dit recept

Heb jij zin om vanavond lekker pasta te eten? Ik vertel jou graag mijn favoriete pasta recept. Zo geniet jij vanavond van echte Italiaanse pasta. Bij een gezellige avond thuis hoort natuurlijk lekker eten. Pasta is echte ‘comfort food’ en een goede pasta neemt je meteen in gedachten mee naar een fijne zomeravond in Italië.

De basis van goede Italiaanse pasta

Een lekkere pasta valt of staat met goede ingrediënten van hoge kwaliteit. Ga daarom eens via internet zoeken naar webshops die echte Italiaanse ingrediënten verkopen. Je proeft het verschil écht! Een andere tip voor de lekkerste pastasaus is om deze genoeg tijd te geven om te garen. De ‘nonna’s’ in Italië geven hun sauzen soms tot wel vijf uur de tijd om in te koken! Gebruik verder zoveel mogelijk verse ingrediënten (het liefst uit eigen tuin) en proef zoveel mogelijk tijdens het koken. Tenslotte doet een goede Italiaanse wijn het altijd goed naast een Italiaanse pasta.

Pasta aglio e olio

Een van mijn favoriete pasta recepten is de pasta ‘aglio e olio’. Dit is een simpele pasta met weinig ingrediënten, maar dat maakt hem niet minder smaakvol! Deze pasta is het allerlekkerst met zelfgemaakte verse pasta. Verder hoef je alleen drie tenen knoflook, twintig gram verse platte peterselie, vijftien gram verse basilicum, vijfenzeventig gram parmigiano reggiano en vergine olijfolie nodig. Kook eerst de pasta beetgaar en fruit vervolgens de knoflook in een hapjespan. Voeg vervolgens de verse kruiden en de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Maak vervolgens een bord op met de spaghetti, bestrooi het met de andere helft van de kaas en je bent klaar om te gaan serveren!

U ook genieten van:

12.770 Reacties