Hygge tips om jouw interieur gezellig te maken!

In mijn vorige blog vertelde ik al even over hygge. Dit is een Deense lifestyle die helemaal draait om gezelligheid. In dit blog vertel ik je hoe je hygge kunt toepassen om jouw huis nóg gezelliger te maken! Lees snel verder!

Tip 1: Kaarsen, kaarsen en nog eens kaarsen!

Wanneer je de Denen vraagt waar ze aan denken bij het woord ‘hygge’ (je spreekt het trouwens uit als hoo-guh) dan zeggen de meesten waarschijnlijk meteen het woord ‘kaarsen’. En dat is niet zo gek! Met kaarsen creëer je immers meteen een gezellige sfeer in huis. Dus of je nu alleen een avondje op de bank zit of dat je op een zomeravond buiten aan tafel zit met een groepje vrienden: een paar kaarsen op tafel doen het altijd goed! De Denen branden overigens het liefst kaarsen met veel branduren zonder geur. Zo kunnen ze langer genieten van hun kaarsen zonder overweldigende geur, dat past namelijk n bij hygge.

hygge huis gezellig interieur

Tip 2: Let there be light

In Denemarken is het vooral in de winter lang donker buiten. Door het plaatsen van veel lichtbronnen in hun huis, in het bijzonder sfeerverlichting, maken de Denen het toch nog licht in hun woning. Wanneer het buiten wel licht is laten ze dit daglicht binnen door de ramen zoveel mogelijk vrij te houden. Als jij hygge in huis wilt halen, dan kan dat door je lampen te vervangen door lampen met een lager wattage, zo geven ze minder licht en dat staat gezelliger. Deense lampen zijn vaak ware kunstwerken, omdat ze lichtbronnen zo belangrijk vinden. Ik zeg: kom maar door met die kerstverlichting!

hygge interieur

Tip 3: Haal de natuur in huis

Hygge en natuurlijke materialen gaan hand in hand. Haal dus zoveel mogelijk planten in huis! Dat planten goed zijn voor onze gezondheid dat was al langer bekend. Zo zouden ze stressverlagend werken en goed zijn voor je humeur. Verder haal je de natuur in huis door natuurlijke materialen te gebruiken in je interieur, zoals hout, kurk, jute en wol.

hygge huis gezellig

Tip 4: Vul je huis met boeken

Ben jij ook zo gek op boeken? Laat het zien! Boeken passen namelijk enorm goed bij de hygge lifestyle. Want wat is er nou fijner dan om lekker met een boek op de bank te kruipen? Vul dus een plank met je favoriete boeken, het zou het leukst zijn als die boeken er nog een beetje leuk uitzien natuurlijk! Door boeken in je ruimte te plaatsen geef je je ruimte karakter, en maak je het gezellig! Maak het helemaal af door ook een ‘hyggekrog’, oftewel een leeshoekje, te creëren. Oftewel een fijn plekje waar jij je kunt nestellen met je boek een een kop warme chocolademelk.

hygge interieur gezellig

Tip 5: Keep it simple

Eigenlijk is de hygge filosofie heel simpel: omring jezelf met dingen waar jij gelukkig van wordt. En niemand wordt echt gelukkig van een huis vol rommel, toch? Kies voor een neutrale basis voor je huis en plaats hierin de spulletjes waar jij echt vrolijk van wordt. Gebruik je woning om in te leven, niet als opslagplaats. Misschien wordt het eens tijd om te gaan Marie Kondo-en?

hygge huis gezellig

Hygge in huis

Is het jou al gelukt om je huis gezelliger te maken met de hygge methode? Of heb je misschien meer leuke tips voor me? Laat het me weten in de comments!

U ook genieten van:

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.