Vitamine E test

Waar vind ik de best geteste vitamine E?

Vitamine E is erg belangrijk voor ons. Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt zo onze cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsels. Ook speelt het een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. We maken vitamine E zelf van nature niet aan. Daarom zijn we voor de vitamine E-voorziening voornamelijk afhankelijk van onze voeding. Vitamine E zit in zonnebloemolie, halvarine, margarine, brood, graanproducten, noten, zaden, groenten en fruit. Als we niet voldoende vitamine E via onze voeding binnenkrijgen, kunnen we ter aanvulling vitaminesupplementen slikken. Er zijn diverse soorten vitamine E supplementen verkrijgbaar. In dit blog gaan we het hebben over de best geteste vitamine E. Lees hieronder meer.

Wat doet vitamine E?

Vitamine E is de verzamelnaam voor een aantal stoffen die van nature in onze voeding aanwezig zijn. Dat zijn tocoferolen, zoals alfa-, bèta, gamma- of delta-tocoferol. Alfatocoferol nemen de cellen het beste op en is daarom veruit de belangrijkste vorm van vitamine E. In vitamine E-supplementen zit alfa-tocoferol of alfa-tocoferolacetaat. De belangrijkste functie van Vitamine E is het ondersteunen van het lichaam bij het beschermen van weefsels en cellen tegen oxidatieve schade. Tegenwoordig wordt iedereen aan ongewenste invloeden van buitenaf blootgesteld, zoals de overmatige uv-straling uit zonlicht en milieuvervuiling. Daarom kan ons lichaam wel wat steun gebruiken met Vegan Vitamine E supplementen.

Heilzame werking van vitamine E supplementen

De heilzame werking van deze best geteste vitamine E is:

  • Het draagt bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade
  • Het helpt het (natuurlijke) afweersysteem van de lichaamscellen
  • Helpt beschermen tegen de invloeden van zonlicht en vervuiling

Advies: Neem als volwassene één capsule per dag, of zoals aanbevolen. Neem de capsule bij voorkeur in tijdens de maaltijd.

Lees hier onze andere blogs over gezond eten en drinken.

U ook genieten van: