Een mooie tuin overdag, donker in de nacht

Uw tuin kan er overdag heel mooi uitzien, met prachtige gekleurde bloemen en bloeiende struiken en bomen. Wie weet heeft u ook een gezellige zithoek gecreëerd. Maar zonder buitenverlichting verandert uw tuin ‘s avonds in een zwart gat. Dit is natuurlijk zonde en het kan u ook ‘s avonds een somber gevoel geven. De oplossing is vrij simpel: installeer mooie lampen in uw tuin!

Het gevaar van een donkere tuin

Naast dat een donkere tuin in de avond kan zorgen voor een somber of opgesloten gevoel, is het niet hebben van buitenverlichting ook gevaarlijk. Zeker wanneer u zich in het donker in de tuin begeeft. Misschien loopt u per ongeluk van het pad af en komt u in de vijver terecht. Of u struikelt over kinder- of hondenspeelgoed. Leg daarom degelijke tuinverlichting aan in uw tuin.

Zeg nee tegen inbrekers

Naast dat mooie tuinverlichting zorgt voor een gezellige sfeer in de avond, is het ook praktisch. Een donkere tuin is namelijk de ideale plek voor inbrekers. Inbrekers houden niet van goed verlichte tuinen. Ze willen niet gezien worden. Wanneer u op verschillende plekken in de tuin goede lampen plaatst, maken inbrekers geen kans.

Een lichtplan voor uw tuin

Hoe creëert u de optimale verlichte tuin? We geven u graag de tips die u nodig heeft om een mooie en veilige lichtplan te maken voor uw tuin. Met dit plan van aanpak weet u wat u te doen staat:

  • Plaats sfeer- en accentverlichting rond plekken waar u vaak zit
  • Functionele verlichting op inbraakgevoelige plekken
  • Plaats lichtstrips naast wandelpaden en traptreden
  • Plaats sfeerverlichting in een mooie boom of struik
  • Creëer een lichtpunt achterin de tuin, hiermee oogt de tuin groter

Extra kabels en buitenstekkers

Een andere tip is om ook voldoende kabels en buitenstekkers in uw tuin te hebben. Hierdoor kunt u uw tuinverlichting op een later moment nog aanpassen. Bouwt u bijvoorbeeld een vijver, dan heeft u genoeg kabels en buitenstekkers om ook sfeerverlichting toe te passen onderwater. Dit zorgt voor een nog mooiere tuin. En daarnaast ziet u ook wat er zich in de avond onderwater afspeelt. Let er wel op dat u de juiste outdoor stekkerdozen, verlengsnoeren en tussenstekkers kiest.

U ook genieten van: