Waarom gordijnen onmisbaar zijn

Mooie gordijnen zijn wat mij betreft de finishing touch bij het inrichten van een kamer. Of het nu om de woonkamer gaat of de slaapkamer; goede gordijnen zijn onmisbaar. Wat je stijl of smaak ook is, er zijn altijd wel passende gordijnen te koop. In dit blog bespreek ik drie positieve eigenschappen van gordijnen.

Zorgt voor verschillende texturen

Bij het inrichten van een kamer is het belangrijk om te kiezen voor een samenhangend kleurenpalet. Ook je gordijnen moeten wat betreft de kleur dus goed passen bij de rest van het interieur. Daarnaast zijn gordijnen een mooie kans om wat meer textuur aan te brengen in een kamer. Is je bank van velours en heb je ook al velvet kussens op de stoelen liggen? Dan is het misschien wat te veel om ook velvet gordijnen te kopen. Kies dan liever voor een materiaal dat je nog niet hebt. Heb je juist veel katoen en andere simpele stoffen in de ruimte? Dan kun je extra textuur toevoegen door te kiezen voor velvet gordijnen. Wees dus niet bang om materialen te mixen!

Privacy

Gordijnen zijn niet alleen een mooie mogelijkheid om een ruimte te stylen. Ze zorgen er ook voor dat een kamer knusser aanvoelt. Met de gordijnen dicht, zit je echt in je eigen gezellige cocon. Je sluit de rest van de wereld buiten en kunt je ongestoord focussen op je gezelschap binnen.

Gordijnen helpen met isolatie

Daarnaast zit ik er ook graag warmpjes bij, zeker in de koude wintermaanden. Gordijnen helpen hierbij. Vooral bij ramen en deuren kan het soms wat tochtig zijn in huis en dat is erg onbehaaglijk. Met dikke gordijnen in Haarlem heb je hier minder last van. Ook verlies je minder warmte in huis, waardoor de verwarming ook nog eens een standje lager kan.

Verder lezen? Meer leuke blogs met inspiratie en tips voor je interieur vind je hier.

U ook genieten van: