Creëer sfeer in de badkamer

In dit blog geef ik jullie 3 tips voor hygge in de badkamer. Als je mijn website al wat vaker bezocht hebt, weet je dat ik dol ben op deze Deense formule voor meer gezelligheid in je huis en in je leven. De badkamer is niet de meest voor de hand liggende ruimte voor meer hygge, maar ook hier is het zeker mogelijk! Daarom geef ik je in dit blog 3 simpele tips waardoor je in een handomdraai meer gezelligheid creëert in deze ruimte in je huis. Dus lees snel verder!

1. Planten in de badkamer

Meer planten, meer hygge, is mijn persoonlijke motto. Door planten in een kamer te zetten, fleurt meteen de hele ruimte op. Dit geldt dus ook voor de badkamer. Bovendien zorgt het extra groen voor meer zuurstof en meer ontspanning. Let wel op dat je in de badkamer kiest voor planten die goed tegen een hoge luchtvochtigheid kunnen. En heb je weinig licht, omdat je kleine raampjes hebt? Zorg dan dat je nieuwe groene vriend zich thuis voelt in een donkere ruimte.

2. Een aangename geur

Door kaarsen in de badkamer aan te steken voorkom je dat vieze luchtjes na een toiletbezoek blijven hangen. Bovendien zorg je hiermee ook meteen voor sfeervolle verlichting. Je zou zelfs een geurkaars kunnen gebruiken als je dat fijner vindt. Vind je brandende kaarsen in de badkamer gevaarlijk? Dan werkt een simpele toiletverfrisser natuurlijk ook.

3. Gebruik hout en andere natuurlijk materialen

Een badkamer is vaak vrij steriel en saai. Door de tegeltjes kan de ruimte ook wat kil aanvoelen. Wil je meer warmte, sfeer en gezelligheid in je badkamer brengen? Kies dan badmeubels met elementen van hout en natuursteen. Zelf vind ik eiken wastafelbladen bijvoorbeeld heel mooi.

Wil je het Deense concept ook toepassen in de andere kamers van je huis? Dat kan! Lees dan zeker ook mijn andere blogs over hygge.

U ook genieten van:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.