Afgelopen zomer ben ik voor het eerst naar Benalmadena op vakantie geweest. Ik vind Spanje een fijn land om op vakantie te gaan, maar ik wilde me afgelopen zomer ietwat afzonderen van de plekken die iedereen wel kent, zoals Madrid, Barcelone, Lloret de Mar en Salou. Ik kan een reis naar het mooie Benalmadena aan iedereen aanraden. In dit stuk vertel ik je over mijn ervaringen, en waarom het voor mij zo’n positieve ervaring was. Ik vertel je over het eten in de regio, de aangename sfeer, de voorzieningen voor zowel locals als toeristen en de beste maanden om een vakantie naar de plaats te boeken.

Benalmadena

Het lekkerste Spaanse eten vind je in Benalmadena

Wat mij het meest is bijgebleven is de rijke cultuur die Benalmadena te bieden heeft. De oude stad met smalle straatjes en witgekalkte huizen is werkelijk prachtig en heeft nog steeds zijn charme behouden. Je vindt hier gezellige tapasbars en restaurants waar je kunt genieten van de Spaanse keuken. Het eten in Benalmadena is werkelijk heerlijk. De meeste gerechten zijn gebaseerd op verse vis en zeevruchten. Ik heb hier de beste paella ooit gegeten. Het was een authentiek gerecht dat werd bereid met lokale ingrediënten. Ook de wijnen uit de regio zijn uitstekend. Spaanse wijnen worden wat mij betreft sowieso ondergewaardeerd vergeleken met wijnen uit Frankrijk en italië. Je vindt hier echt een prachtige wijncultuur. 

Een rustige, relaxte sfeer in Benalmadena

De sfeer in Benalmadena is zeer aangenaam. Het is een drukke toeristische bestemming, maar toch is het er rustig en ontspannen. De stranden zijn prachtig en er is altijd wel een plekje vrij om te relaxen. De jachthaven is een aanrader om te bezoeken. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van het uitzicht op de boten. Ik zou je aanraden om net als ik in de zomer te gaan, maar ook in de andere seizoenen is het hier heerlijk vertoeven. Veel reisplezier!

U ook genieten van: